Etalage Atelierwerk

Om u een indruk te geven van mijn werk, vindt u op deze pagina een indruk van mijn sieradenstijl. Bij het maken van de sieraden, gebruik ik regelmatig organische materialen. Deze materialen verbranden bij het bakken van het sieraad, maar de structuur/afdruk van het materiaal blijft behouden.  Daarnaast zijn gravure met behulp van gutstechnieken en het creëren met behulp van smelttechniek, de methodes die ik het meest toepas op mijn sieraden. Naast ringen en hangers is het uiteraard ook mogelijk om andere sieraden te laten maken, zoals broches, oorbellen, armbanden en zelfs tandendoosjes. 
Vraag mij gerust naar de mogelijkheden!!

Levensboom

Levensboom

Deze ronde hanger is gemaakt met een bijzondere graveer techniek. De levensboom is op de hanger getekent, waarna de omringende klei is weg gegutst. Vervolgens nog voorzien van 3 prachtige geboortestenen. 

Samen

Samen

Deze hanger is met de hand geboetseerd. Symbolisch voor twee mensen verstrengeld in elkaar, samenkomend met een kleine turkoois steen.

Takje

Takje

Deze hanger is gemaakt van een takje, dat laagje voor laagje besmeerd is met dunne zilverklei. Bij het bakken, is het houten takje verbrand en bleef het zilveren takje over. Verder gedecoreerd me een mooie chrysocolla edelsteen.

Parelring

Parelring

Deze ring is gemaakt met behulp van een hortensia blaadje. Deze zorgde voor de structuur en vorm achter de parel. Daarna is een kastje gemaakt met een smeltechniek om de parel mooi te plaatsen op de ring. 

Steeltjes

Steeltjes

Kleine steeltjes vormden de basis van deze ring. Zij werden in dunne laagjes besmeerd met zilverklei. De ring is niet sluitend, zodat ook iemand met wat dikkere vingergewrichten deze ring eenvoudig kan dragen. 

Schors

Schors

Ook schors laat zich goed gebruiken voor het aanbrengen van structuur in de zilverklei. Het asymmetrische van deze ring benadrukt nogmaals de afdruk van de schors in het sieraad.